www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мик Шумахер ще кара шампионски болид на Михаел

24.08.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4185 прочитания
A+ | A-

18-годишният син на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, ще покара на „Спа” този уикенд един от най-важните болиди в кариерата му.

Говорителката на семейство Шумахер Сабине Кем потвърди, че Мик ще седне зад волана на Benetton B194 от сезон 1994, за да отбележи 25 години от първата победа на Михаел във Формула 1, която дойде през 1992 точно на белгийската писта.

А година по-рано, Михаел дебютира във Формула 1 на „Спа”, но за Jordan.

С B194 Михаел печели първата си световна титла, като с Benetton взе две, а останалите пет дойдоха с болид на Ferrari.

Този сезон Мик се състезава в европейската Формула 3 и заема 11-ата позиция, като през април се качи на подиума на „Монца”.

Днес семейството на Михаел Шумахер представя пред медиите частната колекция на шампиона, в която влизат автомобили, с които той се е състезавал, купи и трофеи, гащеризони и всякакви сувенири и ценни предмети. В експозицията влизат машини от първия картинг на Михаел до последния болид на Mercedes, който той кара.

Шумахер все още се възстановява от операциите на главата, които претърпя след тежко падане по време на ски в края на 2013 година, а семейството му е наложило пълно медийно затъмнение за това какво е състоянието на великия пилот.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ