www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

“Opelvillen” 2017: 17-а ретро среща на класически автомобили в Рюселсхайм

21.08.2017 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Jordan Lukanov | 6499 прочитания
A+ | A-

Какво общо може да имат класически автомобили като Super 6 Gläser кабриолет от 1937 г. или Admiral A V8 с върховите модели на Опел Insignia и Cascada? Всички те отразяват духа на своето време. Посетителите на 17-ото “Klassikertreffen” (среща на класическите модели) на “Opelvillen” в Рюселсхайм в неделя, 27 август, ще могат да разберат от първа ръка какво точно значи това.

Всички фенове на класически автомобили трябва да отбележат с червено този ден в календара си. В края на краищата, това е най-голямата еднодневна среща на класически автомобили, а мястото се нарича “Opelvillen”. Организирано от общината на Рюселсхайм в сътрудничество с Opel, събитието ще осигури възможност на собствениците на 3000 класически автомобила, произведени преди 1987 г., да представят своите бижута – от автомобили и трактори до мотоциклети и велосипеди.

"Срещата на класически автомобили в “Opelvillen” е истинско събитие за всеки любител на ретро модели. Щастлив съм, че можем да продължим тази традиция и да демонстрираме нашите икони от последните десетилетия, запазвайки кредото на Opel от тогава до сега: „атрактивни автомобили с върхови технологии за широка група от клиенти" отбелязва изпълнителният директор на Opel Михаел Лошелер: "Нашият нов флагман, Opel Insignia, показва как изглежда това в най-модерната си форма."

Програмата започва в 9.00 ч. с пристигането на първия класически автомобил. В 10 часа във фокуса на интереса ще са иконите на Opel Classic. Кметът на град Рюселсхайм, Патрик Бургхард и шефът на Opel Михаел Лошелер, заедно с посланикът на марката Йоаким Винкелхок, ще водят парада на “Opelvillen”.

Патрик Бургхард ще шофира солидния Opel Kapitän от 1969 година; Михаел Лошелер ще е на волана на впечатляващия Admiral A V8 от 1965 година, а победителят в Льо Ман "Jockel" Винкелхок ще пилотира рали автомобила Commodore B GS/E от 1972 година.

Автомобили като Super 6 Gläser и Rekord A кабриолет демонстрират колко стилно е било шофирането на кабриолети преди много десетилетия. А в наши дни? Откритите модели са намерили своя достоен наследник в спортно-елегантния кабриолет от среден клас Opel Cascada.

В допълнение, Opel Classic ще представи и други модели, които са определяли духа на своята ера с дизайна и иновациите си и по този начин са се превърнали в „истински икони на Opel". Opel 4/12 к.с., например, известен като "Laubfrosch" (Дървесната жаба).

През 20-е години на миналия век това е първият модел произвеждан на поточна линия в Германия. Не по-малко иновативен е Kadett от 1938 г. със самоносеща конструкция на каросерията.

От гледна точка на уникалността на дизайна, първото място още е запазено за Opel GT от 1968 год. - "Само летенето беше (и е) по-хубаво"! Но и модели като Opel Kapitän L от 1958 год., който заради характерните си задни светлини, е наречен "Kapitän с ключалки", Manta A от седемдесетте или, в по-скорошни времена, все още свежо изглеждащият Opel Calibra, също се превърнаха в стремление на колекционерите.

Новият Opel Insignia продължава тази традиция. С върхови технологии като адаптивните, незаслепяващи предни матрични светлини IntelliLux LED, колата отново демонстрира иновативната сила на Opel. А със спортния и елегантен дизайн в стила на голямо купе, Insignia Grand Sport разполага с всички необходими качества, за да се превърне в дизайнерска икона сама по себе си.

Посетителите могат да видят хиляди класически автомобили и второто поколение на Opel Insignia на 27 август до 16:00 часа. Програмата включва пет музикални и артистични представления в просторната зона за класически автомобили. Безплатният паркинг за посетители се намира на автомобилния парк на “Майценщрасе”, на вход М60 на Opel, както и на паркинг лотовете на “Adam Opel Haus” на Рюгби Ринг. Шатъл бусове ще осигуряват връзката между местата за срещи и събитията.Тагове: Opelvillen Рюселсхайм ретро ОпелНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ