www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Танак спечели в Германия, Ожие поведе с 17 точки

21.08.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4187 прочитания
A+ | A-

Естонската звезда на M-Sport Ойт Танак спечели втората си победа в световния рали шампионат в Германия, като на финала завърши на 16,4 секунди пред Андреас Микелсен със Citroen.

Трети остана световният шампион Себастиен Ожие, който осигури втора кола на M-Sport на подиума на състезанието. Французинът направи и много важна крачка към петата си поредна титла, тъй като взе 15 точки за третото място и 2 бонус точки за 4-ото място в пауър стейджа, като той беше пилотът, който избута Тиери Нювил от място в Топ 5 в последната отсечка.

Преди рали „Германия” Ожие и звездата на Hyundai Нювил бяха с по 160 точки, но белгиецът катастрофира в първата съботна отсечка, спря заради разбито задно ляво окачване и като се върна по системата Рали2 успя да стигне до 44-ата позиция на финала.

Танак излезе начело в петък след четири смени на водачеството и натрупа решителен аванс в събота, когато Микелсен стартира с по-меки сликове, тъй като очакваше, че отсечките ще са още влажни след нощта. Но те се оказаха по-сухи и с по-твърдите сликове естонецът успя да дръпне на над 21 секунди пред Микелсен, като до финала позволи авансът му да се стопи до над 14 секунди.

За Микелсен класирането на подиума също е много важно, тъй като лидерът на тима Крис Мийк катастрофира и отпадна още в първата отсечка и Андреас спаси ралито за Citroen. Това беше втори старт на Микелсен за отбора и той заяви, че договорът му изтича с края на рали „Германия” и не знае какво ще се случи след това.

На финала на рали „Германия” Понтус Тидеманд и Skoda пък отпразнуваха титлата при пилотите и отборите във WRC2, като шведът трябваше само да стигне до края на ралито. Но той спечели третото място в групата си, след като лидерът Ян Копецки, също с Skoda, спука гума и загуби над минута и половина. Първото място в WRC2 в Германия взе Ерик Камили с Ford Fiesta R5.

До края на сезона остават още три старта: на асфалт в Испания и макадамовите битки във Великобритания и Австралия.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ