www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Отбор от Формула 2 иска да участва във Формула 1

21.08.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4652 прочитания
A+ | A-

Един от най-силните отбори във Формула 2 – Prema, обяви, че има желание да участва във Формула 1 с един автомобил, ако правилата в бъдеще позволят по-малките тимове да използват клиентски болиди.

Prema участва във Формула 2, европейската Формула 3, италианската и германската Формула 4 и за тима карат петима млади пилоти от програмата за развитие на Ferrari.

Prema доминира сериите GP2 до края миналия сезон, когато шампионатът беше прекръстен на Формула 2, а шефът на отбора Рене Росен допълни, че в световния шампионат ще има място за по-малки тимове, които ще са като „младежки” или Б-отбори на големите.

„Защо да не участваме – риторично запита Росен. – Формула 1 е мечтата на всеки тим, не само за пилотите, но и за инженерите. Знам, че ще е много трудно.

„За да се случи нещо подобно, ще трябва да се направят много промени в структурата на Формула 1. Но ако клиентските коли бъдат позволени, то ще е възможно да се организира подобно участие.”

Росен обясни също, че ако лидерът в шампионата във Формула 2 Шарл Леклерк, който има огромен аванс, не стигне до Формула 1 за следващия сезон, това ще е загуба на световния шампионат.

Росен е на мнение, че шанс заслужават и Пиер Гасли и Антонио Джовинаци, който пък миналата година кара за Prema в сериите GP2.

Гасли, който е част от програмата за развитие на пилоти на Red Bull този сезон се състезава в японската Супер Формула и е резервен пилот на Red Bull, а резервният пилот на Ferrari Джовинаци вече записа два старта за Sauber в началото на сезона, когато заместваше невъзстановения след катастрофа Паскал Верлайн, а сега кара в петъчните свободни тренировки за Haas.

Според Росен, по-малките формули произвеждат много на брой талантливи пилоти, част от които трябва да получат шанс да карат във Формула 1 и вкарването на по-малки тимове в световния шампионат, ще спомогне за това.

Наскоро шефът на Haas Гюнтер Щайнер пък заяви, че Формула 1 има нужда от аутсайдер като някогашния Minardi, чиято политика години наред беше да дава шанс на млади пилоти, които дебютираха в световния шампионат.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ