www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Показват уникален Jaguar в Пебъл Бийч

12.08.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1410 прочитания
A+ | A-

Ателието Classic Motor Cars (CMC) обяви изключително интересна премиера на предстоящия Конкурс за елегантност в Пебъл Бийч – напълно реставриран Jaguar XK120 SE от 1954 година. Автомобилът е единствен екземпляр и представлява изключение от производствената серия на модела, а възстановяването му е продължило две години, като екипът на ателието е работил при пълна секретност.

Общо 13 човека в CMC са се трудили по колата, като досега никой извън ателието не я е виждал в напълно завършен вид.

Jaguar произвежда модела XK120 SE от 1948 до 1954 година, като се предлага като роудстър, кабрио и купе. Всички версии са били с 3,4-литров 6-цилиндров двигател, а максималната скорост на модела е била около 200 км/ч.

Общото производство на модела надхвърля 12 000 бройки, но колата, възстановена от CMC е единствената с купе, дело на Pininfarina. Този автомобил е бил поръчан от американски бизнесмен, който през 50-те години е внасяла луксозни спортни коли от Европа в Щатите и освен това е участвал на салона в Женева през 1955 година.

CMC купува колата от германски колекционер, който пък се сдобива с нея през 1978 година в Щатите. Той планира да я реставрира, но така и не започва работа по нея.

Премиерата на възстановения XK120 SE с купе на Pininfarina е на 20 август.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4