www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Lotus най-после излезе на печалба

11.08.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3147 прочитания
A+ | A-

Резултатите на британската марка за спортни автомобили Lotus показват, че компанията най-после е успяла да излезе на печалба. Това е станало през миналата финансова година и се дължи на пускането на пазара лимитирани серии и специални версии на моделите на Lotus, като преди това компанията страдаше от застаряващата си моделна гама и спад в продажбите.

Засега печалбата на Lotus е скромна – 2 милиона лири, но това е огромна крачка напред в сравнение с предишния отчетен период, когато компанията постигна загуби в размер на 16,3 милиона паунда. Другото интересно е, че продажбите на Lotus вече се качват, както в Щатите, така и в Европа, където е ръстът е 57%. И тъй като марката няма нови модели, това се дължи на специалните версии на Elise, Exige и Evora.

Добрата новина за Lotus идва малко след смяната на собствеността на компанията – китайският гигант Geely купи контролния пакет акции в британската компания и досегашния й собственик Proton. Следващите нови модели на Lotus – новите Elise и Exige, обаче ще се появят едва в началото на следващото десетилетие.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ