www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Съюзът между Skoda и Tata пропадна

10.08.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1611 прочитания
A+ | A-

Skoda официално обяви, че се отказва от идеята за съвместно производство на автомобили с индийския концерн Tata Motors. Раздялата идва след анализ на проекта от страна на чехите, който е показал, че проектът няма да донесе очакваните икономически резултати.

Идеята за съюз между двете марки набра популярност през пролетта на тази година, като се знаеше, че Skoda ще има водеща роля в съвместното начинание. Двете компании дори подписаха първите документи, поставящи началото на съюза, като целта беше от 2019 година да започне производството на автомобили за пазара в Индия.

Но в хода на преговорите представителите на Skoda стигнали до извода, че „техническите и икономическите изгоди от този съюз няма да бъдат достигнати в желания вид”, се казва в съобщението на чешката компания. В него се прави и уговорката, че това решение важи при настоящите обстоятелства на пазара в Индия и не ограничава двете компании за потенциални сътрудничество в бъдеще.

От самото начало се предполагаше, че Skoda ще произвежда за Индия автомобили, качени на модулната платформа на Tata AMP, тъй като използването на идващата от VW Group MQB щеше да е твърде скъпо. Заради икономиите на средства, двигателите също трябваше да са дело на Tata. Но анализите са показали, че дори и така икономическите резултати за Skoda ще се неудовлетворителни.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4