www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

17 екологични коли на старта в ЕКО-Рали България 2017

28.07.2017 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 17823 прочитания
A+ | A-

17 екологични автомобила преминаха през стартовата арка на ЕКО-Рали България 2017 в центъра на София тази вечер. Точно 14 електромобила ще се борят в официалния клас на надпреварата, която е кръг от Световната Е-купа на FIA, а два хибрида и един задвижван от пропан-бутан модел ще карат за титлата в паралелно провеждащата се Национална Еко Купа.

За участие в ЕКО-Рали България 2017 по изискванията на FIA се допускат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колета (рейндж екстендър), които ще се борят за точки в Световната купа.

На площад "Александър Батенберг” в София се наредиха най-новите и актуални електромобили на световните автомобилни производители като BMW, Renault, KIA, Hyundai, Opel и Nissan. Екипажите на еко возилата ще се изправят пред маршрут от София до Боровец рано сутринта в събота, а следобед ще карат по отсечките на Рали България около Костенец. За да печелят нужните им за победа точки, участниците ще трябва изключително прецизно да определят средна скорост на движение и времето за преминаване на специалните етапи.

Няколко са претендентите за победата в ЕКО-Рали България 2017, като сред тях може да отбележим италианския екипаж Валтер Кофлер – Франко Гайони с Tesla Model S, смесеният българо-италиански отбор с пилот Светослав Дойчинов и навигатор Гуидо Герини с Hyundai Ioniq, както и най-силният български тандем, участващ в екоралитаот няколко години насам - Калин Дедиков и Георги Павлов с BMW i3.Тагове: ЕКО-Рали елмобилиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ