www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Верстапен: На пистата трябва да си гадняр!

27.07.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3112 прочитания
A+ | A-

Макс Верстапен е сред най-вълнуващите звезди на Формула 1, а младокът на Red Bull успя да влезе в конфликт с много свои колеги заради агресивното си пилотиране. Но Макс няма никакво намерение да се извинява и е наясно, че за да минеш напред, трябва да изпревариш този, който сега е на върха.

„Може да ме наричате както искате: Лудия Макс, агресивния Макс или както ви харесва. Всичко това съм аз. Но на пистата трябва да си гадняр, за да прогресираш. Само си спомнете какво беше поведението на трасето на Михаел Шумахер!

„В крайна сметка, след като един пилот е стигнал до Формула 1, той трябва да е наясно как се печелят състезания и титли. Това е важното, а не дали си добър и любезен.”

За много кратко време Макс си изгради вярна фенска маса, а сънародниците му, които го следват по състезанията в цял свят стават все повече. През август е Гран при на Белгия, която вече се смята за домашно състезание на Верстапен, тъй като на „Спа” идват десетки хиляди негови фенове, които го подкрепят неуморно.

В Гран при на Великобритания Макс проведе оспорвана битка със Себастиан Фетел, като 4-кратният световен шампион така и не успя да го изпревари и от бокса на Ferrari го повикаха по-рано за смяна на гуми, за да проработи стратегията му. Докато двамата се бореха за позиция, Фетел се оплака по радиото, че Макс не го пуска напред. Сега Верстапен обяснява, че вече е свикнал с оплакванията на Фетел.

„Вече не ми пука какво казва Себ, той постоянно се оплаква от нещо, не очаквам от него картичка за Коледа или пък покана за рождения му ден”, допълни 19-годишният холандец.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ