www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шефът на Mercedes не се отказва от дизелите

27.07.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3621 прочитания
A+ | A-

Daimler стартира щателно разследване по обвиненията, че компанията е продавала дизелови автомобили, които са показвали неверни данни при тестове на вредните емисии. Компанията, която произвежда автомобилите Mercedes има намерение да изчисти репутацията на дизеловата технология насред продължаващите скандали, стартирали с „Дизелгейт” на Volkswagen през 2015 година.

„Дизелът е нещо, за което си струва да се бори човек – заяви главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче. – Също като нашите колеги от автомобилната индустрия, ние сме убедени, че вървим към електрическа мобилност. Но докато това стане реалност, ще постигнем намаляване на емисиите въглероден двуокис чрез промени в двигателите с вътрешно горене и точно тук дизелите ще имат важна роля.”

Преди седмица Daimler обяви сервизна акция за над 3 милиона дизелови автомобили, които ще получат подобрения в софтуеъра, управляващ работата на изпускателната система, като това ще струва на компанията 220 милиона евро. В Германия и в Щатите вече текат разследвания за това дали компанията не е продавала дизели, които не дават точни данни за нивото на вредните емисии, които отделят.

Цетче не пожела да коментира обвиненията, че Mercedes, BMW и Volkswagen Group са оформили картел за лансирането на такива двигатели на световния пазар.

Около половината нови автомобили, които се продават в Европа са с дизелови двигатели, но от 2015 година насам продажбите им намаляват.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "