www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

След 2 години София с още 12 модерни метростанции

21.07.2017 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 3905 прочитания
A+ | A-

Построяването на столичното метро има изключително висока добавена стойност както за екологията и икономическото развитие на региона, така и за транспортната свързаност на кварталите и придвижването на стотици хиляди хора ежедневно. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на първата копка на втория етап от изграждането на третата метролиния.

На събитието присъстваха още заместник-председателят на ЕК Юрки Катайнен, еврокомисарят с ресор „Дигитализация“ Мария Габриел, кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на „Метрополитен“ ЕАД  Стоян Братоев, ръководителят на Представителството на ЕК в София Огнян Златев и др.

В началото на първия мандат на правителството, когато започнахме разширението на метромрежата, не сме очаквали, че ще постигнем такива добри резултати. Днес те вече са факт и през 2019 г. София ще има още един метролъч с 12 нови и модерни метростанции, каза Московски.

За трите мандата, като изпълнителна власт, създадохме добри условия метрото да се случи и да продължава да се развива и в следващите години. Пътувайки в други европейски столици, всеки път се убеждавам на колко високо ниво е нашата подземна железница и се гордея с това, че сме част от този процес, допълни той.
 
„Проект за разширение на метрото в гр. София, Линия 3, Етап IІ - участък „ул. Житница– жк Овча купел – Околовръстен път” е на обща стойност 102 млн. евро, от които 69 млн. евро са осигурени от ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 - 2020. Той обхваща 3,8 км ново метротрасе и 4 метростанции от кв. Овча купел до кв. Горна баня. Прогнозното натоварване на втория етап е 40 хиляди пътници дневно, а общо за дванадесетте нови метростанции от третия лъч – 130 хиляди пътници на ден.Тагове: София метроНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ