www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Hyundai и Kia удвояват производството на електромобили

26.07.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 7695 прочитания
A+ | A-

Hyundai и Kia планират да увеличат над два пъти производството на електромобили и до 2020 година концернът да е №2 в света що се отнася до производството на екологични модели. Информацията е на изданието Business Korea.

Сега плановете за след 2018 година включват производството на 13 000 бройки Hyundai Kona, както и 12 000 Kia Niro – естествено, електрическите версии на тези модели. Но целта е производството да стигне 50 000 годишно с добавянето на Kia Soup EV и изцяло електрическата версия на Hyundai Ioniq. Тези два модела се очаква да достигнат общо 20 000 произведени бройки тази година, основно заради изключително силното търсене на електрическия Ioniq.

В информацията на Business Korea не се споменава нищо за Kia Stonic – моделът-близнак на Hyundai Kona, но се предполага, че той също е включен в прогнозите за ръст на производството на електромобили.

Единственият модел, който остава извън тях е електрическият микрован Kia Ray EV, който се предлага на определени пазари и само срещу поръчка, а тиражът му остава скромен.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ