www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Абитбул отново притиска Палмър

25.07.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1450 прочитания
A+ | A-

Шефът на тима на Renault във Формула 1 Сирил Абитбул подложи на нов натиск представящия се под очакванията пилот на отбора Джолиън Палмър. Британецът има договор до края на сезона, но още в средата на годината се заговори, че може да бъде сменен за Гран при на Унгария, която е този уикенд.

Палмър кара за втора година в отбора, но този сезон все още няма точки и изостава от новия си съотборник Нико Хюлкенберг, който вече има 26 точки.

„Целта ни този сезон не се е променила – обясни Абитбул, който на няколко пъти вече отрече, че Джолиън ще бъде освободен предсрочно. – След Унгария искаме да сме на шесто място в класирането при конструкторите, в края на годината трябва да сме на пета позиция. Уверен съм, че и двамата ни пилоти могат да са в Топ 10 на финала в Унгария и да вземат точки.”

Палмър трябва сериозно да подобри представянето си, но от тима отчитат и факта, че той получи доста технически проблеми през първата половина на годината.

Но евентуалното завръщане на Роберт Кубица в Renault със сигурност ще остави Палмър без волан за догодина. Полякът ще кара на тестовете в Унгария, започващи във вторника след състезанието и за първи път ще получи възможност да тества автомобил, създаден по новите правила за сезон 2017.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ