www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кубица ще тества за Renault в Унгария

24.07.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1496 прочитания
A+ | A-

Роберт Кубица ще кара за Renault във втория ден от тестовете на „Хунгароринг” в началото на август, като полякът за първи път ще получи възможност да тества актуален автомобил от Формула 1.

Кубица катастрофира тежко на рали в началото на 2011 година и това го извади за доста време от спорта, като лекарите едва спасиха дясната му ръка след поредица операции. Роберт обаче успя да се възстанови, записа участия в европейския и световния рали шампионат, прави тестове с най-различни автомобили, а тази година вече има два частни теста с болид на Renault, макар и отпреди няколко сезона.

В първия ден от тестовете в Унгария ще кара пилотът от Формула 2 Никола Латифи, а след това ще е ред на Кубица.

Тестовете в средата на сезона са за развитие на млади пилоти, но опитът на Кубица – 76 старта и 1 победа няма как да го постави в графата на новаците. Все пак, тимовете имат възможност да използват за по един ден и титулярните си пилоти или техни опитни колеги и това отваря вратата за Кубица, но на висока цена.

На тестовете в Бахрейн кара Нико Хюлкенберг, така тимът остана само с още един тестов ден за другия титуляр Джолиън Палмър. И доста време се смяташе, че точно британецът ще кара, но сега шанс ще получи Кубица.

Тимът ще може да оцени обективно представянето на Кубица, тъй като през уикенда ще е събрана информация и от представянето на Хюлкенберг и Палмър в Гран при на Унгария.

Ако обаче след този тест Кубица не стане пилот на Renault за догодина, тимът ще загуби един от тестовете си дни преди началото на следващия сезон, заради смяната му с Палмър.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4