www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

БГ премиера за DAF XF, догодина Fleet Service на бранда и у нас

20.07.2017 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 5551 прочитания
A+ | A-

Водещият производител на тежкотоварни автомобили DAF чрез Турботракс предлага в България новото поколение на флагмана си XF. Премиерата на камиона събра в Националния исторически музей стотици професионалисти и почитатели на холандската марка. 15 000 нови части показват мащаба на промяната в престижната гама тежкотоварни автомобили и създаването на нов стандарт в транспортната ефективност и комфорта при пътуване.

В новия DAF XF всичко е различно. Новите двигатели MX-11 и MX-13 са по-мощни и с по-големи вътящи моменти, които се поддържат в голям диапазон от обороти. Показаният в София тежкотоварен автомобил е с мощен двигател (PACCAR МХ - 13 355 kW/ 483 к.с.).

Новата и по-ефективна автоматична скоростна кутия (12/16-степенната ZF TraXon), новите по-бързи диференциали както и оптимизациите в аеродинамиката на машините водят до 7% по-нисък разход на гориво. Камионът не губи мощност и инерция при превключването на предавките, а системата за управление на флота - DAF Connect - носи дори още по-голяма ефективност.

"Въз основа на отличната репутация за икономичност, надеждност и комфорт, която продуктовата ни гама със стандарт Euro 6 спечели в Европа, DAF разработи ново поколение XF и CF камиони, които поствят летвата още по-високо. Те влизат в производството през лятото на 2017 г. и предлагат най-добрите възможни решения както за клиента, така и за водачите. Новите автомобили ще увеличат рентабилността на нашите клиенти, каквато е и нашата основна цел", сподели Георги Загоров, управител на „Турботрaкс“ и добави: "С подкрепата на водещи в отрасъла услуги и мрежа от високо професионални дилъри, новите XF и CF са еднакво предпочитани и от собствениците на транспортни фирми, и от шофьорите.“

Как DAF постига най-добрата в този клас горивна ефективност? С намалявяне оборотите на двигателя, при повече мощност, увеличен базов въртящ момент и Overtorque на последна предавка. Тайната е в напълно интегрираната и иновативна система за задвижване, в която двигателят, трансмисията и задните оси си взаимодействат по безупречен начин. Управлението на потока въздух в двигателите е още по-добро с новия и по-ефективен турбокомпресор, а разширената употреба на EcoRoll системата още повече снижава оборотите и пести гориво.

Инженерите на марката не са спрели само до тук в редуцирането на разхода на гориво. Още една технология спечели за новото поколение камиони DAF XF оценката на професионалистите като едни от най-икономичните и комфортни товарни автомобили на пазара. Системата Predictive Cruise Control изследва релефа и задава най-икономичната скорост на движение на най-висока възможна предавка и за най-дълго време, с последващо решение кога да се подаде/отнеме газта и/или смени предавката. GPS информацията се предава в реално време от сателит, като данните са за всеки 4 км разстояние напред.

Новият DAF XF съвместява здравина и сигурност с патентована система за ограничаване на щетите при челен удар. Двигателната спирачка PACCAR е подобрена, като осигурява между 20 и 30% по-добра спирачна мощност още при 1200 об/мин.

Актуалният DAF XF е с по-ниско тегло, което увеличава полезния товар със 100 кг. Освен ниските оперативни разходи, тези камиони осигуряват на клиентите си и най-продължителното време за работа - сервизните интервали са увеличени до 200 000 км.

Усъвършенстваният външен и вътрешен дизайн осигуряват безпрецедентен комфорт за водача и огромно удоволствие от шофирането. Обновеният флагман идва с най-просторната кабина на пазара – XF Super Space Cab, чийто общ обем надхвърля 12.6 м3.

Интериорният дизайн залага на лукс, удобство при ползване, привлекателност и безопасност. Интериорът е като „по поръчка“ – кожен салон с вентилирани седалки Xtra Comfort, алуминиево табло, климатроник, суха печка, 42 литров хладилник.

Впечатляваща е телематичната система DAF Connect. Цялата информация за действителното местоположение, разхода на гориво, скоростта, пробег и други е достъпна онлайн. По този начин може оптимално да се планира времето и маршрута на превозните средства, както и да се следи ефективността на управление от страна на шофьора и състоянието на автомобила.

Сред другите улеснения за водачите са адаптивен автопилот (ACC), сигнализация при напускане на лентите (LDWS), активна аварийна спирачна система (AEBS). Мислите, че това е всичко? Вижте синия Хамелеон металик, летите джанти, LED фарове и задни светлини, TNR, Truck Phone, DAF Night Lock, допълнителното оборудване за облекчена работа при зимни условия и много др. Това са ново поколение автомобили, в които оборудването е програмирано да поддържа камионите оптимално икономични, стабилни и сигурни на пътя.

DAF XF 480 SSC - техническа спецификация:
Кабина: Super Space с въздушно окачване;
Цвят: Jamaica Blue (син металик хамелеон);
LED основни фарове с миещи дюзи, LED стопове и фарове за мъгла, с функция за осветяване в завой;
Пълен комплект спойлери;
Интериор: Exclusive;
Основно легло с матрак Xtra Comfort;
Луксозни кожени седалки Xtra Leather Air;
Kлиматроник с дигитален контролен панел;
Печка с максимална мощност 3.8 kW с функция за използване на остатъчната топлина от двигателя за отопление на кабината в продължение до един час.
Хладилник 42 л;
Truck Navigation Radio, комбинирана аудио и навигационна система с 6 броя тонколони;
DAF Night Lock, нощно заключване на вратите;
Truck Phone: Hands free комплект;
Алуминиев изглед на таблото Argenta;
Алуминиеви джанти Alcoa Dura Bright;
Гуми Michelin 385/55 R22,5 AXLEF за предна ос и 315/70 R22,5 AXLED за задна ос;
PACCAR MX-13.355 kW/483к.с.:12.9 л,6 цил. редови; въртящ момент 2350 Nm при 900-1365 n־¹; Макс. въртящ момент (само на 12-та предавка) от 2500 Nm при 900-1125 n־¹;
ZF TraXon:12-степенна автоматична скоростна кутия с предавателно число 16.69-1.00;
Редукция на диференциала 2.21:1;
Новa тристепенна спирачка PACCAR Engine Brake;
Predictive Cruise Control § Predictive Shifting;
Резервоари 845+430 л и 90 л Ad Blue;
DAF Connect – онлайн платформа за управление на флота.Тагове: БГ премиера DAF камион Fleet ServiceНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ