www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Китай спря вноса на супер автомобили

20.07.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3926 прочитания
A+ | A-

Вносът на супер автомобили в Китай на практика е спрял, съобщи списание Autocar, а причината за това е промяната в правилата на нивата на вредните емисии, които трябва да отделят моделите на производителите, предлагащи скъпи спортни коли.

Засега клиентите биват информирани, че поръчаните от тях модели на Ferrari, McLaren или Bentley ще се забавят с няколко месеца.

Властите в Китай решиха да изравнят регулациите за масови автомобили и тези, които изминават под 5000 километра на година, което наложи производителите на луксозни и спортни возила да участват в нови тестове, които трябва да определят емисиите, които отделят колите им. Това стана възможно с приемането на новия закон за опазване чистотата на въздуха в Китай, който отвори местния пазар за все повече електромобили и хибриди.

Говорител на McLaren потвърди пред Autocar, че доставките на модела 720S се бавят с два месеца, но заяви, че няма никакви съмнения, че спортният автомобил ще покрие „без проблеми” новите изисквания за нивото на вредните емисии.

Китайският пазар, който вече е №1 в света, продължава да расте с темпове, недостижими за другите региони, което накара много производители да му обърнат още повече внимание. Вече има компании, като Volkswagen, които създават модели специално за Китай. В същото време се смята, че пазарът на луксозни автомобили в Китай ще нарасне с поне 50% в следващите 10 години.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ