www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ожие пробва шампионски болид на Фетел

19.07.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: | 3915 прочитания
A+ | A-

4-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие сбъдна една от мечтите си, по неговите думи, и тества шампионския болид RB7 на Себастиан Фетел от 2011 година.

Себ заяви, че винаги е искал да тества автомобил от Формула 1, но докато беше пилот на Citroen и Volkswagen, това е нямало как да се случи. От този сезон французинът се състезава за британския M-Sport, който е спонсориран от Red Bull и това улесни теста.

Ожие е карал на „Ред Бул Ринг” през юни, по време на теста съвети му е давал Дейвид Култард, а французинът е навъртял около 100 километра.

„За мен това беше сбъдната мечта – обясни Ожие. – Беше страхотно, но и много различно, в сравнение с всички автомобили, които съм карал досега. Колата е супер бърза, но много бързо свикваш с нея.

„Като дете мой идол беше Айртон Сена и винаги съм си мечтал да пробвам болид от Формула 1. Всеки пилот би искал да тества такъв автомобил.”

Ожие призна, че в хода на тестовия ден е набрал смелост да ограничи влиянието, а след това и напълно да изключи системата за тракшън контрол, като допълни, че без нея колата е станала „много нервна”.

Себ е карал в две състезания от Суперкупата Porsche и призна, че в бъдеще може да се пробва в GT3 състезанията, където M-Sport представя британския производител Bentley.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ