www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

ЕКО България иска да гради у нас бензиностанции на бъдещето

17.07.2017 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Borislav Tzakov | 4650 прочитания
A+ | A-

ЕКО България навърши 15 години. Отпразнува рождения си ден буквално по царски, със стилно парти сред богата зеленина на парка в двореца „Врана“. И с много гости – партньори, бизнесмени, политици, журналисти и клиенти. Специално за събитието пристигнаха и представители на висшия мениджмънт на Hellenic Petroleum Group, най-голямата гръцка индустриална корпорация с над 10 милиарда евро годишен оборот. ЕКО България е една от 52-те компании, чрез които петролният гигант оперира в шест държави на Балканите. В рамките на годишнината бе и първата публична изява на новоназначения изпълнителен директор г-н Алексиос Атанасопулос, който използва случая да поздрави всичките 1200 служители на ЕКО и да им благодари за добрата работа до сега.

15 години е крехка възраст, ако става дума за някой тийнейджър, но в сферата на бизнеса това си е сериозен период. В момента веригата има 86 бензиностанции в цялата страна и е един от сериозните играчи в този бранш у нас. Въпреки това мениджмънтът от Гърция и новия изпълнителен директор на българската компания считат, че това до момента е само опознавателен период на пазара и тепърва предстои сериозна работа и развитие. Близката цел е да бъде увеличен броят на обектите до над 100 и то на ключови места в пътната мрежа на страната ни. Но по-важна в плановете е ориентацията на стратегията към придобиването на доминираща роля на нашия пазар, както това вече е факт в някои други страни от региона. Ето какво казаха за бъдещето двамата представители на Hellenic Petroleum Group - главният изпълнителен директор г-н Григорис Стергюлис и г-н Роберто Караханас - мениджър „Международни и вътрешни пазари“.

„Балканите са нашия дом и ние работим тук. Не можем да бъдем втори - вторият всъщност е главатар на губещите. България е важна част от нашите бъдещи планове. Не бихме искали просто да следваме тенденцията на добро икономическо развитие тук. Нашата идея е да бъдем фактор за влияние на българския енергиен пазар“. 

Големият въпрос е как възнамеряват да постигнат тези високи цели на този силно конкурентен пазар. Първото и най-важно е високото качество на предлаганите продукти, което трябва да е винаги по-добро от това, което клиентите очакват. Второ - цената на литър течно гориво е важна, но по-съществено е колко километра ще можем да изминем с този един литър при ефективна работа на двигателя. И трето – въобще клиентите не би трябвало да възприемат ЕКО само като доставчик на течни горива. В съвсем близко бъдеще те ще имат възможност да купуват енергия във всякакъв вид – бензин, дизел, природен газ, метан, ток, а и огромно изобилие от други необходими за всеки ден неща. И всичко ще се плаща с една карта, бързо и удобно. Това, казано в едно изречение, изглежда така: ЕКО България ще изгражда у нас бензиностанции от бъдещето. Това ще бъдат големи, богато заредени с всичко необходимо супермаркети, като само в единия ъгъл на паркинга им ще има няколко колонки за горива и енергия. 

Изглежда интересно, нали? Аз лично с нетърпение очаквам да влезна в такъв обект – бензиностанция от нов тип.Тагове: еко българияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4