www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Последният Dodge Viper ще се появи в края на лятото

13.07.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 5062 прочитания
A+ | A-

Детройтският завод на FCA Corner Avenue Assembly ще бъде закрит на 31 август. А заедно с него в историята ще влезе и една от легендите на Dodge – Viper. Концернът съобщи още преди две години, че през 2017 ще спре производството на Viper, тъй като колата няма как да бъде модернизирана, за да отговаря на най-новите изисквания за безопасност, които влизат в сила в Щатите.

В момента Dodge произвежда версията VX I от 2012 година, моделът има четири варианта, всички те са оборудвани с 8,4-литров V10 мотор с 654 конски сили и 814 Nm и 6-степенна механична предавателна кутия, чрез която двигателят задвижва задните колела. Още две особености на този мотор – той е с по два клапана на цилиндър и може да върви с бензин А95, при това без никакви проблеми.

В Щатите цената на Viper стартира от 90 495 долара без данъци, такси и доставка до дилъра. Най-скъпата версия – Viper ACR пък тръгва от 121 000 долара.

Продажбите на модела са стабилни, макар и скромни – годишно се продават между 600 и 700 коли. Сега, с оглед на края на производството на Viper, клиентите действат по-бързо – за първата половина на тази година Dodge е продал над 400 автомобила.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ