www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новото Audi A8 ще масажира дори и краката ви (видео)

03.07.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 4242 прочитания
A+ | A-

Audi продължава подготовката си за премиерата на следващото, чисто ново поколение A8. Този път немците показаха една от новите функции на возилото - масаж на краката за задните седалки.

Както видеото разкрива, за целта трябва предната дясна седалка да е изместена почти максимално напред. Тогава пасажерът отзад може да протегне краката си и да получи масаж по ходилата от гърба на предното седло.

Друга новост за бранда ще бъде второто поколение на виртуалния кокпит на Volkswagen Group, което ще намери място в дигиталното табло на А8. Откриваме и ново поколение инфотейнмънт система, за която обаче подробности на този етап липсват.

При скорост до 60 км/ч автомобилът ще може сам да извършва всички операции по движението си, като това е част от последната генерация автономни технологии на фирмата. Колата няма да е напълно автономна, тъй като няма да може да се движи на базата на собствени решения при по-високи скорости и магистрални участъци.

Всички модификации на модела ще са хибридни или по-точно от т. нар. мек хибрид (Mild Hybrid). Под пода на багажника ще е монтиран литиево-йонен акумулатор с капацитет 10 ампер часа. Системата работи под напрежение 48 волта и ще играе ролята на старт-стоп система, но с повече функции.

Електрониката ще може да изключва двигателя не само при спиране, но и при скорост до 22 км/ч. Системата ще бъде свързана с предната камера, която е предназначена за круиз контрола. В задръстване ще стартира двигателя, след като колата отпред потегли, а не след като водачът отпусне педала на спирачките. Програмата ще може да изключва двигателя при движение със скорост от 55 до 160 км/ч за не повече от 40 секунди.

Шасито и конструкцията на машината ще бъдат с до 24 процента по-устойчиви на усукване, което пък се очаква да доведе до драстично подобрение на пътното поведение. Архитектурата използва различни материали като алуминий, стомана и фиброкарбонови полимери.

Официалната премиера на новото Audi A8 ще се състои на 11 юли в Барселона.
Тагове: audi a8Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ