www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Peugeot показа новия си боец за рали "Дакар"

28.06.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 5423 прочитания
A+ | A-

Peugeot представи новия автомобил, с който компанията ще преследва през януари трета поредна победа в офроуд маратона рали „Дакар” – Peugeot 3008DKR Maxi.

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще запише първия старт на новата машина – в рали „Пътя на коприната” през юли, а там Стефан Петерханзел и Сирил Депре ще карат колите от „Дакар 2017”.

Напълно в традициите на френските състезателни автомобили 3008DKR Maxi получава това название не само защото е по-голям на размери спрямо своя предшественик, но и най-вероятно ще е и доста по-мощен.

От компанията потвърдиха, че Maxi е с 20 сантиметра по-широк от предшественика си, което означава, че новият прототип ще е доста по-стабилен.

Льоб, който вече е правил тестове с 3008DKR Maxi обясни, че в по-тесните участъци колата не е лесна за каране, но вече е много по-стабилна и позволява повече агресия в атаката на завоите, както и повече пързаляне.

Процесът по подготовката на Maxi все още не е завършен, като предстоящото рали „Пътя на коприната” ще е решаващо, тъй като в него ще се изпробват различни решения, които след това да се използват и за рали „Дакар”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ