www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

MyTaxi влиза в Румъния

23.06.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1795 прочитания
A+ | A-

Компанията за споделено пътуване mytaxi, която е собственост на Daimler и има амбиция да е основният пазарен съперник на Uber в Европа, започва настъпление към Източна Европа. Планът на mytaxi е да предлага паневропейска мрежа от услуги и следващата стъпка се оказа покупката на румънската Clever Taxi, която работи в 20 града в северната ни съседка.

Според главния изпълнителен директор на mytaxi Андрю Пинингтън, цената, платена за Clever Taxi е „осемцифрена”.

По-рано тази година mytaxi купи гръцката Taxibeat, а Пинингтън заяви, че компанията планира още придобивания в Източна Европа, за да може компанията да продължи да се разраства.

Инвестицията на Daimler в mytaxi не е изключение в автомобилната индустрия. Volkswagen Group купи дял в Gett за 300 милиона долара, а General Motors вложи 500 милиона долара в Lyft.

Също като при модела на Uber, приложението на Mytaxi осъществява връзката между шофьора и клиента срещу част от сумата, която плаща клиентът. Но при mytaxi автомобилите са оборудвани с таксиметров апарат, за разлика от колите, работещи под шапката на Uber, което ще улесни навлизането на компанията на европейските пазари, които подлежат на строги регулации и на които възникна сериозна съпротива срещу американския гигант.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ