www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Porsche с драматична 19-а победа в Льо Ман

19.06.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1835 прочитания
A+ | A-

Тимо Бернхард, Брендън Хартли и Ърл Бамбър донесоха 19-ата победа на Porsche в „24 часа на Льо Ман”, но успехът за екипажа с №2 дойде по крайно драматичен начин.

В началото на състезанието Porsche 919 Hybrid с №2 прекара доста време в гаража, още в рамките на четвъртия час, механиците трябваше да сменят електромотора на прототипа на предния мост.

След това обаче, в хода на състезанието другите претенденти за победата отпаднаха или изостанаха и Porsche с №2 успя да се върне в обиколката на водача малко над 2 часа преди финала.

По това време начело на надпреварата беше Oreca 07 с №38 на тима на холивудската екшън звезда Джеки Чан, като с прототипа от LMP2 се състезаваха Оливър Джарвис, Хо-Пин Тун и Томас Лоран. Бернхард подгони Тун и тъй като въртеше обиколки с 13 секунди по-добри от неговите, беше въпрос на време, за да го догони. Това се случи час и 6 минути преди финала, като Бернхард излезе начело в завоите „Индианаполис”, където настигна Тун.

На финала Oreca №38 завърши на второто място и взе победата в клас LMP2, а третото място на подиума също отиде при екипаж от LMP2 – Rebellion Oreca с №13, каран от Нелсон Пикет-младши, Давид Хайнемайер Хансон и Матиас Беш, които завършиха втори в класа си.

Така за първи път от 2005 година насам прототип от LMP2 стигна до подиума в общото класирането на „24 часа на Льо Ман”.

Porsche понесе тежък удар, след като малко преди обед водачът в състезанието 919 Hybrid с №1 спря на правата „Мулсан” заради повреда, а Андре Лотерер, който беше зад волана положи сериозни усилия, за да потегли отново, но не успя. Двигателят с вътрешно горене на прототипа остана без масло, а в батерията нямаше ток, за да стигне той до бокса.

От трите прототипа на Toyota до финала стигна само колата с №8, карана от Казуки Накаджима, Себастиен Буеми и Антъни Дейвидсън. Техният TS050 Hybrid прекара почти 2 часа бокса в края на първата третина на състезанието, тъй като се наложи да бъде сменен един електромотор и батерията на хибридната система. Тримата завършиха на 9-о място в общото класиране, на 9 обиколки от победителя.

Другите две коли на Toyota - № 7 и 9 отпаднаха заради повреда в съединителя и катастрофа.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ