www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Още мощност и може би 4х4 за Honda Civic Type R

19.06.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 7242 прочитания
A+ | A-

Honda планира повече версии на хотхеч модела Civic Type R, като идеята е той да стигне до повече клиенти, които обаче искат нещо повече, както по отношение на мощността, така и в областта на задвижването.

Интересното е, че последният Type R току-що беше представен, а PR специалистите на марката все още не са разпространили всички материали за това, че японският модел е новият шампион на Северната дъга на Нюрбургринг, а от компанията изтече информация за нови версии на хотхеча.

Главният инженер на моделното семейство Civic Хидеки Мацумото заяви пред Automotive News, че планът на Honda е да постигне „постоянни и по-големи продажби на Type R”, като това няма как да стане с един модел.

Мацумото потвърди и най-смелите мечти на феновете на Type R и обясни, че ще има версия с мощност, по-голяма от настоящите 306 конски сили, с които се предлага Type R. А другата новина е свързана с това, че моделът ще има и дериват със задвижване 4х4 и така Type R ще е реален съперник на Ford Focus RS и VW Golf R, при които създателите им се отказаха от предното предаване.

Мацумото подсказа и за трети вариант, който ще е „насочен повече към гран туринг преживяванията”, т.е с по-меко окачване и повече удобства за дълги пътувания, но без да се прави компромис с мощността.

Информацията от Мацумото съвпадна с премиерата на Type R на пазара в САЩ, което допълнително засили интереса на клиентите и медиите към най-новия хотхеч модел на Honda.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ