www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шефът на Renault иска по-добри резултати от Палмър

16.06.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2677 прочитания
A+ | A-

Шефът на Renault Sport F1 Сирил Абитбул официално предупреди втория пилот на тима във Формула 1 Джолиън Палмър, че трябва да подобри представянето си.

Британецът започна трудно втория си сезон за Renault през 2017, но в Монако и Монреал записа две 11-и места, което донякъде свали напрежението от плещите му.

Но Палмър не издържа сравнението с Нико Хюлкенберг, който премина в Renault преди началото на този сезон. Германецът има четири класирания в Топ 10 в последните 5 старта и е донесъл всичките 18 точки на отбора тази година.

Отделно от това Нико редовно стига до третата част на квалификациите, а Палмър все още не успява да се нареди в Топ 10.

Абитбул иска и двамата му пилоти да печелят точки, за да може Renault да се изкачи по-напред от 7-ото място при конструкторите, което заема в момента.

„Ничие място във Формула 1 не е сигурно – отговори Абитбул на въпроса дали Палмър трябва да се притеснява за мястото си. – В момента фокусът ни е върху представянето на Джолиън.

„Палмър трябва да започне да постига по-добри резултати. Но в момента темата за това дали някой ще го замести не стои на дневен ред.

„Фактът е, че Палмър кара кола, с която може да печели точки, а той все още не е взел нито една точка. Това е.”

Неприятното за британския пилот е, че срокът, в който той трябва да подобри представянето си може да се окаже доста къс.

„Що се отнася до срока, в който ще чакаме подобрение от Джолиън, бих казал, че до началото на лятната пауза се надявам, че Renault ще е вече на 6-о място при конструкторите”, обясни Абитбул.

Шефът на Renault Sport F1 допълни, че „не е честно” да се очаква, че Хюлкенберг ще спечели всички точки за тима, тъй като не може всички надежди да са концентрирани върху представянето му.

„В момента има сериозна разлика между представянето на Нико и Джолиън в квалификациите – допълни Абитбул. – Това важи и за състезанията. Редовно обсъждаме с Джолиън тази тема, за да видим как той може да подобри представянето си.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ