www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шефът на Renault иска по-добри резултати от Палмър

16.06.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2532 прочитания
A+ | A-

Шефът на Renault Sport F1 Сирил Абитбул официално предупреди втория пилот на тима във Формула 1 Джолиън Палмър, че трябва да подобри представянето си.

Британецът започна трудно втория си сезон за Renault през 2017, но в Монако и Монреал записа две 11-и места, което донякъде свали напрежението от плещите му.

Но Палмър не издържа сравнението с Нико Хюлкенберг, който премина в Renault преди началото на този сезон. Германецът има четири класирания в Топ 10 в последните 5 старта и е донесъл всичките 18 точки на отбора тази година.

Отделно от това Нико редовно стига до третата част на квалификациите, а Палмър все още не успява да се нареди в Топ 10.

Абитбул иска и двамата му пилоти да печелят точки, за да може Renault да се изкачи по-напред от 7-ото място при конструкторите, което заема в момента.

„Ничие място във Формула 1 не е сигурно – отговори Абитбул на въпроса дали Палмър трябва да се притеснява за мястото си. – В момента фокусът ни е върху представянето на Джолиън.

„Палмър трябва да започне да постига по-добри резултати. Но в момента темата за това дали някой ще го замести не стои на дневен ред.

„Фактът е, че Палмър кара кола, с която може да печели точки, а той все още не е взел нито една точка. Това е.”

Неприятното за британския пилот е, че срокът, в който той трябва да подобри представянето си може да се окаже доста къс.

„Що се отнася до срока, в който ще чакаме подобрение от Джолиън, бих казал, че до началото на лятната пауза се надявам, че Renault ще е вече на 6-о място при конструкторите”, обясни Абитбул.

Шефът на Renault Sport F1 допълни, че „не е честно” да се очаква, че Хюлкенберг ще спечели всички точки за тима, тъй като не може всички надежди да са концентрирани върху представянето му.

„В момента има сериозна разлика между представянето на Нико и Джолиън в квалификациите – допълни Абитбул. – Това важи и за състезанията. Редовно обсъждаме с Джолиън тази тема, за да видим как той може да подобри представянето си.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ