www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Amazon планира онлайн продажби на коли в Европа

13.06.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1553 прочитания
A+ | A-

Amazon планира да започне онлайн продажби на нови автомобили в Европа, като интернет гигантът се надява на успешен опит на територията на Стария континент. Информацията е на Automobilwoche, който обаче не цитира източници от Amazon.

В момента компанията прави сериозни инвестиции, за да изгради новото си европейско подразделение, което ще се управлява от Люксембург и ще стартира онлайн продажбите на нови коли във Великобритания. Няколко източници от консултантски фирми в автомобилната индустрия потвърдиха тази информация, като допълниха, че .Amazon спешно набира хора за старта на новия си бизнес.

Няколко компании вече са продавали свои коли чрез Amazon, като става въпрос основно за FIAT, Opel и Hyundai, но досега на това се гледаше по-скоро като на екзотика. В Италия Amazon предлага моделите на FIAT 500 и Panda, както и дългосрочен лизинг за тях.

Но според други източници, тази пазарна атака е много сериозна, тъй като от Amazon искат да предложат на клиентите си и възможност за тест на автомобила, който те са си харесали.

От компанията отказаха да коментират плановете си за развитие на европейския бизнес. В Щатите Amazon предлага онлайн резервни части и компоненти, като компанията отдели много средства и за създаването на портал, който изследва предпочитанията и вкусовете на клиентите, търсещи си нов автомобил.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ