www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Лауда: Сбърках, титлата далеч не е решена!

13.06.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1497 прочитания
A+ | A-

Победата на Люис Хамилтън в Гран при на Канада съкрати изоставането му от Себастиан Фетел в битката за титлата във Формула 1 от 25 на 12 точки. Така британецът опроверга неизпълнителния шеф на Mercedes Ники Лауда, който след Монако заяви, че световните шампиони имат нужда от поне отпадане на Фетел, за да се върне Люис в битката за титлата. След състезанието в Монреал Лауда призна, че е променил мнението си.

„Сбърках, съдбата на титлата изобщо не е решена, преувеличих – призна австриецът, който има три световни титли във Формула 1. – Предстоят ни още много състезания и аз се надявам, че битката между Фетел и Хамилтън ще ни държи в напрежение до самия край на шампионата. В Канада Себ нямаше късмет, но Люис доминира от старта, а нашият автомобил беше най-добрият.”

Лауда се обяви против плановете на новия собственик на Формула 1 Liberty Media за увеличаване на стартовете в рамките на един сезон. Според Ники 21 състезания са максимумът, а добавянето на още надпревари няма да повиши интереса, но сериозно ще натовари екипите и ще увеличи разходите им.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ