www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Първо видео на новото Audi А8!

12.06.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Kiril Stoykov | 13350 прочитания
A+ | A-

Audi пусна първото си подгряващо видео на флагмана си - изцяло новото поколение на модела А8. На него се демонстрира как автомобила паркира сам. Филмчето иска да внуши, че колата на бъдещето е вече тук, точно като виртуалната реалност, роботите, както и електронни валути.

От видеото може да си видят много детайли на супермодерното ауди, като повечето от основните елементи в дизайна, волана, арматурното табло, задните светлини, както и част от предницата.

На практика, колата ще е първата с авполит при ниски скорости. Аудито ще използва силно подобрена версия на технологията Traffic Jam Assist, която и днес може да се открие в актуалните A4 и Q7.

Еволюцията на тази система ще доведе до там, че при скорост до 60 км/ч автомобилът ще може сам да извършва всички операции по движението си. Колата няма да е напълно автономна, тъй като няма да може да се движи на базата на собствени решения при по-високи скорости и магистрални участъци.

Всички модификации на модела ще са хибридни или по-точно от т. нар. мек хибрид (Mild Hybrid). Под пода на багажника ще е монтиран литиево-йонен акумулатор с капацитет 10 ампер часа. Системата работи под напрежение 48 волта и ще играе ролята на старт-стоп системата, но с повече функции.

Електрониката ще може да изключва двигателя не само при спиране, но и при скорост до 22 км/ч. Системата ще бъде свързана с предната камера, която е предназначена за круиз контрола. В задръстване ще стартира двигателя, след като колата отпред потегли, а не след като водачът отпусне педала на спирачките.

Програмата ще може да изключва двигателя при движение със скорост от 55 до 160 км/ч за не повече от 40 секунди.

Шасито и конструкцията на машината ще бъдат с до 24 процента по-устойчиви на усукване, което пък се очаква да доведе до драстично подобрение на пътното поведение. Архитектурата използва различни материали като алуминий, стомана и фиброкарбонови полимери.

Официалната премиера на новото Audi A8 ще се състои на 11 юли в Барселона.
Тагове: ПървовидеоновотоAudiА8паркиранеавтопилотавтономностНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ