www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Видео: Системите за сигурност във Volvo XC60 променят човешки съдби

10.06.2017 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 7397 прочитания
A+ | A-

„Понякога моментите, които никога не се случват, имат най-голямо значение.“ - тази сентенция е заложена в основата на премиерното видео на Volvo за новото ХС60. Подхождайки от чисто човешка гледна точка, Волво поставя акцент върху съвременните технологии за безопасност и силата им да променят живота на хората в автомобила и дори на тези, които са извън него.

Volvo Cars представи вълнуващо видео за новото Volvo ХС60, оборудвано с най-модерните системи за сигурност, които имат силата да променят човешки съдби. Филмчето проследява малко момиченце, което тръгва на училище за първи път. Докато върви по пътя към училище, то си представя бъдещето – мечтае как ще порасне, ще пътува по света, ще създаде семейство и ще има деца.

Всичко това внезапно спира в момента, в който момиченцето пресича улицата и стъпва пред идващото срещу него Volvo XC60. Системата за сигурност на новото ХС60 засича детето и незабавно прилага автономно спиране на колата.

Така предотвратява удара, който би променил целия живот на детето и неговото семейство. Видеото завършва с извода, че „Понякога моментите, които никога не се случват, имат най-голямо значение.“

Повече от 1,2 млн. души загиват при пътни инциденти годишно в цял свят. Във Volvo вярват, че визията им за бъдеще без загинали и тежко пострадали при катастрофи скоро ще стане реалност.

Комплексът от системи за сигурност City Safety в новото Volvo XC60 е обновен и допълнен с автоматично подпомагане на управлението Steer Assist. Новата функция Oncoming Lane Mitigation включва автоматично завиване на волана, за да се избегне челен сблъсък, а Blind Spot Indication System (BLIS) – система за засичане на потенциална опасност в мъртвата зона на автомобила, активира автоматичното завиване, когато има риск при навлизане в насрещното платно на движение.

"Филмът за новото ХС60 показва колко важни са активните системи за сигурност и подчертава лидерската позиция на Volvo в тази област. През 2008 г. представихме системата за безопасност City Safety с автономно спиране като стандартно оборудване за всички нови Volvo автомобили, започвайки от първото поколение ХС60. Днес тази система вече е индустриален стандарт“, сподели Андерс Густафсон, старши вицепрезидент, EMEA, Volvo Car Group.

99% от всички катастрофи са причинени от човешки фактор. От Volvo са убедени, че интегрирането на ново поколение системи за сигурност ще намали влиянието на човешкия фактор при пътните инциденти. Благодарение на автоматичното задействане на спирачките, челните удари в Швеция са намалели с около 45%, отбелязва шведският автомобилен производител, като подчертава, че безопасността е била и винаги ще бъде в основата на всичко, което прави.
Тагове: сигурност безопасност Volvo XC60Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ