www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новите патрулки не можели да снимат за скорост

31.05.2017 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Angel Sergeev | 10128 прочитания
A+ | A-

Родните пътища вече се кръстосват от нови патрулни автомобили KIA Ceed. С времето общо 278 нови коли от модела ще стъпят в длъжност, като това ще се случва на етапи.

Всичко е чудесно, но, както твърди Труд, машините не са способни да изпълняват изцяло задълженията си. Поради наклона на предното и задните стъкла, както и заради кварцовия състав, обективите тип TFR1-M не успяват да изкарат достатъчно ясно изображение. Снимка може да бъде направена, но от нея не става ясен номера на автомобила-нарушител, както и неговата марка и модел.

По информация на Труд, причината за това е, че въпросните обективи са били адаптирани за характеристиките на предишните патрулки, старите Opel Astra. Информацията е била потвърдена от шефа на „Пътна полиция“ старши комисар Бойко Рановски.

На този етап, за да бъдат използвани, заснемащите устройства ще останат в старите патрулни коли. Междувременно ще се мисли вариант за тяхното поставяне на подходящо място в новите кии.Тагове: патрулкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ