www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

T-Roc R поставя началото на нова SUV гама на VW?

26.05.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4326 прочитания
A+ | A-

Шефовете на VW обмислят възможността марката да лансира спортна версия на SUV модела T-Roc, носеща означението R. Тя обаче може да се окаже само началото на изграждането на цяла нова гама SUV автомобили, които се отличават с по-сериозна мощност и динамика.

Главният изпълнителен директор на VW Херберт Дис потвърди на GTI събора на езерото Вьортерзее в Австрия, че компанията работи по гама SUV модели, които ще получат означението R и обясни как в бъдеще ще се използват означенията GTI и R.

Почти сигурно е, че GTI ще бъде запазен за по-динамични и мощни хечбек модели на VW, а R има по-сериозен потенциал при използването му при повече модели.

„Що се отнася до GTI, тук става въпрос за хечбек модели, както и за не много големи автомобили, няма да разширяваме обсега на GTI – обясни Дис. – Но имаме още един суббранд – R, който тепърва ще се развива.

„Сигурни сме, че ще има сериозно търсене за по-мощни и спортни SUV модели – прогнозира Дис. – А и създаването на такива модели ще се отрази добре на марката.”

Испанската марка на VW SEAT вече потвърди създаването на по-спортния Ateca, който ще носи традиционното за компанията означение Cupra, така че появата на T-Roc R, който ползва същата платформа едва ли ще се забави много.

Най-вероятно Ateca Cupra ще получи 2-литровия турбо мотор с около 300 конски сили, зает от Leon Cupra, а при T-Roc R трябва да очакваме мотора на Golf R.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ