www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Най-бързата серийна кола в света ще се продава официално и у нас!

26.05.2017 | Авто новини: Авто пазар » Промоции на нови коли | Автор: Angel Sergeev | 7853 прочитания
A+ | A-

Dodge Challenger SRT Demon - автомобилът, който достига най-бързо 60 мили в час (96 километра в час) от всички серийни коли по света (2.3 секунди), ще може да се поръча и на нашия пазар.

Официалният вносител на марката у нас обяви чрез Facebook страницата си, че Demon ще бъде предлаган у нас, но все още не е ясна неговата цена. Производствената бройка е силно лимитирана, което ограничава възможността за тест преди покупка.

В САЩ колата тръгва от 85 000 долара, което ни навява на мисълта, че в България цената ще е поне 150 000 лева. За сравнение, българската цена на Challenger R/T Plus HEMI е 80 000 лв.

Колата вече държи доста интересен рекорд на Гинес - най-продължително разстояние, изминато от сериен автомобил с предни колела във въздуха. Точно така - Demon ускорява толкова бързо и рязко, че успява да повдигне предницата си.

Може би най-важната подробност около модела, освен доработката на мотора, който все пак остава пригоден за употреба по публични пътища, е сваленото тегло. Около 100 килограма са били отнети от общото тегло на Challenger SRT, благодарение на премахването на шумоизолацията и три от седалките в интериора.

Американската компания не предвижда да продава колата с ръчна трансмисия - поради простата причина, че това ще забави ускорението. Автоматиците са по-бързи от човешките реакции.

Силата от 8-цилиндрови мотор достига до колелата посредством 20-цолови гуми, като широчината на задните колела е над 300 милиметра.Тагове: demondodgeНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4