www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes и Renault правят малки бензинови мотори

25.05.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Georgi Ivanov | 2645 прочитания
A+ | A-

Техническият и технологичен съюз между Mercedes и Renault-Nissan ще продължи развитието си със съвместната разработка на нови 1,2- и 1,4-литрови 4-цилиндрови бензинови двигатели. Моторите ще са с директно впръскване на горивото и се очаква да се появят при следващото поколение на А- и В-класата на Mercedes.

Новата А-класа на Mercedes трябва да се появи през 2018 година, като след нея на пазара ще излязат и останалите представители на моделното семейство: версията седан, CLA, CLA Shooting Brake, а после и новата B-класа, GLA, може би GLB и още един нов модел, който още дори няма име. Общо компактните модели на Mercedes ще са осем, обявиха от компанията.

Естествено, при Renault моторите ще намерят много по-сериозно приложение, тъй като френската компания има доста по-дълги и успешни традиции при субкомпактните и компактни модели и продава много повече такива коли.

Засега работното заглавие на новата гама мотори е M282, като това е означението на Mercedes, а анализаторите определят това решение на двете компании като едно от последните проявление на даунсайзинга. Все повече компании се отказват от по-малките по обем двигатели, които на практика не се оказват по-икономични от по-големите мотори и не отделят по-малко вредни емисии.

Точно от Renault по време на изложението в Париж миналата година дойде изявлението, че индустрията е достигнала „границите на даунсайзинга”. И ако решението за бензиновите двигатели може би вече е било взето, то добрата новина е, че това няма да се повтори при дизелите и легендарният 1.5 dCi ще остане най-малкият по обем дизелов мотор, използван и от двете компании.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ