www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

През лятото започват продажбите на Hyundai IONIQ Plug-in в Европа

19.05.2017 | Авто новини: Авто пазар » Промоции на нови коли | Автор: Jordan Lukanov | 5094 прочитания
A+ | A-

Хюндай възнамерява да наелектризира това лято с екологичния звяр IONIQ Plug-in Hybrid, който ще пристигне в шоурумите в Европа. IONIQ е първият автомобил в света с три електрифицирани двигателя.

Hyundai Plug-in Hybrid е най-новият модел, който предстои да бъде пуснат на пазара след успешното представяне на Hybrid и Electric през втората половина на 2016 година. Гамата IONIQ демократизира технологиите, като прави е-мобилността по-достъпна. Тя е част от глобалната стратегия за устойчивост на Hyundai Motor, която включва пускането на пазара на 14 екологични автомобила до 2020 г., включително пет хибридни, четири plug-in хибридни, четири електрически и един електрически автомобил с горивна клетка.
 
„С пристигането на IONIQ Plug-in Hybrid в европейските дилърства това лято допълваме семейството на IONIQ и правим е-мобилността по-достъпна за всеки“, казва Йохен Зенгпийл, маркетинг вицепрезидент на Hyundai Motor Europe: „С избор от три електрифицирани силови агрегата IONIQ е уникално предложение – без никакъв компромис по отношение на страхотния дизайн, удоволствието от шофирането и новите функции за свързаност на конкурентна цена. Това е автомобил, който наистина е задвижван от е-емоция.“

След миналогодишното пускане на пазара на хибридната версия, IONIQ е получил 13 европейски награди, с няколко титли „Автомобил на годината“ из Европа за цялостно представяне, награда за дизайн Red Dot за 2016 г. и максимален 5-звезден рейтинг от Euro NCAP като признание за изключителната му безопасност. Hyundai Plug-in Hybrid съчетава най-доброто от двата свята, като предлага до 63 км изцяло електрическо задвижване и CO2 емисии от едва 26 г/км с разход на гориво от само 1,1 л/100 км (комбиниран цикъл по NEDC).

Електрическият мотор на Hyundai IONIQ Hybrid осигурява мощност от 32 kW (44 к.с.) с максимален въртящ момент от 170 Нм, захранван от литиево-йонна полимерна батерия с капацитет 1,56 kWh, разположена под задните седалки. В съчетание с двигателя 1,6-GDI, IONIQ Hybrid предлага системна мощност от 104 kW (141 к.с.) и въртящ момент до 265 Нм, с ускорение до максимална скорост от 185 км/ч и ниски емисии на CO2 от едва 79 г/км (при комбиниран цикъл).

А Hyundai IONIQ Electric предлага истинска е-мобилност благодарение на литиево-йонна полимерна батерия с капацитет 28 kWh за пробег от над 280 км (NEDC). Моментално наличният въртящ момент от 295 Нм се осигурява от електрическия мотор с мощност 88 kW (120 к.с.) чрез редукторна трансмисия с една предавка, като се постига ускорение на автомобила до 165 км/ч.Тагове: Hyundai IONIQ Plug-in пазар продажби IONIQ ElectricНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ