www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Осъдиха изнудвач на семейство Шумахер

19.05.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4848 прочитания
A+ | A-

Изнудвач, заплашвал децата на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер, получи условна присъда от германски съд. Името на човека, заплашил живота на Мик и Джина-Мария Шумахер се пази в тайна, но от съда потвърдиха, че той ще ходи на психиатър, ще плати глоба 4500 евро и ще положи 50 часа общественополезен труд. Ако наруши условната си присъда, изнудвачът отива в затвора.

Скандалът стартира, след като стана ясно, че той е искал 900 000 евро от семейство Шумахер, иначе щял да убие 18-годишния Мик и 20-годишната Джина-Мария.

25-годишният престъпник пратил имейл на Корина Шумахер през февруари миналата година, в който заплашил децата й.

„Ако не получа парите до 31 март 2016 година, децата ти ще загинат. Във Формула 4 се случват инциденти”, написал изнудвачът.

По това време Мик караше във Формула 4, а този сезон премина във Формула 3. Сестра му Джина-Мария пък гради успешна кариера в ездата, където се е специализирала в прескачането на препятствия.

Полицията успяла да проследи изнудвача, след като той пратил на Корина Шумахер данни за банковата си сметка, в която тя да преведе парите.

Адвокатът на престъпника обясни в съда, че той и „до ден-днешен не може да даде разумно обяснение на постъпката си”.

48-годишният Михаел Шумахер се възстановява в дома си в Швейцария след черепно-мозъчните операции, направени му след тежко падане на ски в края на 2013 година.

От известно време насам семейството и мениджърът на Михаел не дават никаква информация за състоянието му.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ