www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford Mustang е най-продаваният спортен автомобил

16.05.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2258 прочитания
A+ | A-

Ford Mustang е най-продаваният спортен автомобил в Щатите за последните 50 години и сега, благодарение на растящата му популярност в Европа и на другите континенти, емблематичният модел е най-популярната спортна кола в света, според анализираните от Ford данни на IHS Markit за новорегистрираните автомобили в този сегмент.

Mustang затвърди лидерството си по продажби през 2016 г. като най-продаваната спортна кола в света с над 150 000 реализирани автомобила, според данните за регистрациите на IHS Markit.

Общите световни продажби са се увеличили с 6% спрямо 2015 г., подкрепени от ръст от 101% и 45 000 продадени Mustang-а на пазарите извън Америка.

През първата пълна година на продажби в Европа, клиентите са поръчали 15 335 Mustang-а на 20-те големи пазари. Mustang е най-продаваната спортна кола на Стария континент, включително Франция, Швеция, Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Финландия, Гърция и България.

У нас всеки трети продаден спортен автомобил през 2016 г. е бил Mustang. Клиентите са показали предпочитания към по-големия 5.0-литров V8 двигател – всеки четири от пет купувачи са избрали него, а най-популярният цвят е червеният.

„От Северния полярен кръг до Средиземноморието Ford Mustang оглави класациите по продажби на спортни автомобили на пазарите в Европа“, сподели Ролант де Ваард, вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford Европа. - Европейските клиенти продължават да играят значима роля в световния успех на Mustang. Популярността на емблематичния спортен модел сред шофьори от всякаква възраст не губи скорост - продали сме 3 600 Mustang-а в района за първите три месеца на 2017 г.“

Изкачването на Mustang до №1 сред най-продаваните спортни автомобили в света за 2016 г. се дължи както на пускането му в продажба в цял свят и големите обеми в Германия и Китай, така и на представянето на модела на малки територии, като Нова Каледония, Гибралтар и Бонер.

От представянето му в Китай през 2015 г., Mustang се превърна в най-продаваната спортна кола на местния пазар, който е най-големият в света. Продажбите на Mustang през 2016 г. отбелязаха ръст от 74% спрямо 2015-та, според данните за регистрациите на IHS Markit.

Mustang – с над 8.4 милиона лайка – е най-харесваният автомобил във фейсбук и вече се предлага в 140 държави на всички континенти, без Антарктида. Ford Mustang в Европа е наличен с 5.0-литров V8 двигател, 421 к.с. и с 2.3-литров EcoBoost, 317 к.с. и 6-степенни механични или автоматични трансмисии.

Ford наскоро показа две нови специални серии на Mustang с уникални пакети и премиум спецификации за европейските клиенти.

Ford Mustang Black Shadow Edition се предлага с 5.0-литровия V8 двигател, 6-степенна ръчна или автоматична скоростна кутия и в четири екстериорни цвята – Platinum White, Triple Yellow, Race Red и Grabber Blue. Уникалният дизайнерски пакет включва черна емблема за предната GT решетка, ексклузивни черни 19-инчови Y-образни алуминиеви джанти, надлъжни черни ленти с избледняващ ефект.

Ford Mustang Blue Edition улавя духа на класическия модел с приковаващи вниманието цветове, включително цвета Grabber Blue с ефектен черен капак и ленти на покрива, както и черни 19-инчови многолъчеви джанти. Двигателите включват избор между 5.0-литровия V8 и 2.3-литровия EcoBoost двигатели с механична или автоматична трансмисия.Тагове: fordmustangНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4