www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нювил тества Hyundai i30 N във Великобритания

15.05.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Georgi Ivanov | 5206 прочитания
A+ | A-





След тестовете на сняг в Швеция изпитанията на новия Hyundai i30 N продължават по пътищата на Великобритания и отново задачата за събиране на информация за развитието на спортния модел е поверена на заводския пилот на Hyundai в световния рали шампионат Тиери Нювил.

Това ще е първият сериен модел на дивизията за спортни автомобили на корейския гигант, носеща името N, която вече се рекламира от тима на компанията в WRC.

От тестовете на Нювил се появи клип, от който става ясно, че автомобилът ще е с 6-степенна механична кутия, а белгийският пилот демонстрира, че превключва предавките на над 6500 об/мин, като се предполага, че ограничителят на оборотите се активира на 6750 или малко по-високо.

Една от основните идеи при създаването на i30 N е да се осигури пълноценно удоволствие от шофирането, а не толкова да се постигат рекордни стойности на мощност или ускорение. И само от звука на 4-цилиндровия мотор, с който е оборудван i30 N е ясно, че автомобилът ще е вълнуващ.

В края на този месец Hyundai ще участва с два прототипа i30 N, който ще са много близки до серийните образци, в пистовата надпревара „24 часа на Нюрбургринг”. След участието на компанията в Зеления ад ще дойде и официалната премиера на i30 N, която се очаква да е през лятото.

Според непотвърдена информация i30 N ще се предлага в два варианта на мощността, идваща от 2-литровия мотор – 247 и 271 конски сили.

Производството на колата започва през декември, а една от първите екстри, които ще се появят на по-късен етап ще е 8-степенният автоматик.










Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ