www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen няма да продава Bentley и Bugatti

12.05.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 4592 прочитания
A+ | A-

Volkswagen Group няма планове да продава Bentley или Bugatti. Това заяви Оливер Блуме, шефът на двете луксозни марки в империята на германския автомобилен гигант.

„Не обсъждаме продажбата на каквато и да е част от VW Group – обясни Блуме, под чийто ръководство е и производителят на спортни автомобили Porsche. – Отделните марки работят добре поотделно, както и заедно. Ще ви дам пример – от добрата съвместна работа на Porsche и Bentley, ние успяхме да постигнем повече от планираните икономии, които бяха 100 милиона евро на година.”

Спекулациите за бъдещето на Bentley и Bugatti се появиха, след като изтече информация, че шефовете на Volkswagen обмислят възможността да продадат италианския производител на мотоциклети Ducati. Целта е събирането на повече средства, които да се използват от компанията за потушаване на последствията от глобалния скандал „Дизелгейт”, избухнал през септември 2015 година, като малко по-късно стана ясно, че VW е продал 11 милиона коли с дизелови мотори, снабдени със софтуеър за заблуждаване на апаратурата за тестове на вредните емисии.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ