www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari: V12 мотори с хибридна система, но без турбо!

02.05.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4139 прочитания
A+ | A-

Ferrari не планира да предлага на клиентите си V12 двигатели с турбо, въпреки че на пръв поглед тази комбинация изглежда примамлива. Информацията дойде лично от президента на компанията Серджо Маркионе, който потвърди, че навлизането на хибридните системи в гамата на Черните кончета ще става все по-осезаемо.

„Шефът на програмата ни за двигатели ми каза, че ще е абсолютна лудост да сложим турбокомпресор на двигател V12, така че отговорът на това предположение е отрицателен – обясни Маркионе пред списание Autocar. – V12 моторите ни ще останат атмосферни, но ще работят с хибридна система.”

Точно използването на хибридни системи, а не на турбо пълнене е пътят за Ferrari в търсенето на повече мощност.

„Целта ни при използването на хибридните и електрическите технологии винаги е била една и съща – да подобрим представянето на автомобила на пистата”, допълни Маркионе.

Естествено, това не е единствената цел, тъй като дори и най-съвременните V12 мотори имат сериозни трудности да покрият последните норми за ниво на вредните емисии.

Но, когато големите мотори работят заедно с хибридни системи, то техническият шеф на Ferrari Михаел Лайтерс е уверен, че компанията без проблеми ще се справи и с изискванията за още по-ниски нива на вредните емисии, които ще влязат в сила от 2021 година.

Вечният съперник на Ferrari – Lamborghini, също планира да не се отказва от атмосферните V12 мотори, като това беше потвърдена от шефа на компанията Стефано Доменикали.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ