www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Венецуела завзе завод на General Motors

21.04.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3218 прочитания
A+ | A-

Правителството на Венецуела е завзело завода за производство на автомобили на General Motors, разположен в индустриалната зона на град Валенсия. За това алармира компанията, която обяви, че ще си търси правата по съдебен ред срещу предстоящата национализация.

Венецуела, чиято икономика зависи изцяло от добива на петрол, се намира в тежка икономическа криза, причинена от спада на цените на петрола и управлението на социалистическата партия на покойния Уго Чавес, а сега президент на страната е неговият наследник Николас Мадуро.

Венецуелците затънаха в крайна бедност в последните години, а от няколко месеца насам срещу властта вървях масови протести, които биват потушавани с убийства на протестиращи.

След завземането на завода на GM във Валенсия, от компанията са предупредили своите почти 2700 работници да си стоят у дома, а заедно с производствените мощности представителите на държавата са сложили ръка и на автомобили и на друго движимо имущество.

Национализацията беше въведена от Чавес като борба срещу чуждестранните компании, работещи във Венецуела, а Мадуро продължава този курс. В момента срещу Венецуела се водят над 20 арбитражни дела за насилствено национализиране на различни частни активи.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ