www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Да надраскаш с ключ Lamborghini в името на изкуството

19.04.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 10467 прочитания
A+ | A-

Изкуството е субективно, за това няма спор. Но твърде често изкуството тества границите на търпимост на хората. Идеален пример е този Lamborghini Gallardo, изложен в музея в Аархус, Дания.

Автомобилът е част от експозицията от септември миналата година и особеното при него е, че целият е издраскан с ключ или ключове, като това е артистичното послание, цялата кола е надраскана с мръсни думи, естествено, на датски.

„Всяко нещо, което правите, всяко действие, оставя следа в обществото, в което живеем – се казва в обяснението към експоната. – Нито един от нас не остава незасегнат дори и от най-малкото действие на хората около него.”

А три седмици преди откриването на експозицията посетителите на музея са имали възможност също да добавят своя принос към тази форма на изкуство, т.е също да подраскат с ключ по колата.

Превърнатият в произведение на изкуството Gallardo ще е част от експозицията до септември, след което ще бъде върнат на собственика – норвежки художник, който се представя с името DOLK. Единственото, което е заявил той по адрес на автомобила е, че няма намерение да „разваля” творбата като възстанови боята на италианския супер автомобил.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "