www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Първи краш тест на BMW 5-Series (видео)

12.04.2017 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Kiril Stoykov | 14453 прочитания
A+ | A-

Организацията Euro NCAP, която прави независимите краш тестове на колите в Европа, разби няколко лимузини от последното поколение на BMW 5-Series. След изпитанието Серия 5 е получила максималната оценка - пет звезди.

Безопасността на шофьора и пътниците експертите са оценили на 91%. Салонът на колата остава цял при фронтален удар в неподвижно препятствие. Баварската машина е показала отлични резултати в защитата на коленете и бедрата на пътуващите.

Проблеми са възникнали само с гърдите на манекена, имитиращ дете на 6 години. Затова и защитата тук е получила 85 процента от възможните 100.

Новото БМВ 5-а Серия е с активен преден капак. Сензори отворят повдигат капака при наличие на удар с пешеходец, осигурявайки по-мека повърхност и по-малки наранявания. От видеото сами ще се уверите, че ако карате седана със скорост 45 км/ч той сам ще разпознае пешеходеца и ще закове пред него, дори и без намесата на шофьора. Ако сте с 5 км/ч отгоре вече ще има удар. Общо за безопасността на пешеходците Серия 5 има отличните 81%.
Тагове: bmwкраштестсерия 5Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ