www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Първа победа за Нювил и Hyundai този сезон

10.04.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 7238 прочитания
A+ | A-

Белгийската звезда на Hyundai в световния рали шампионат Тиери Нювил (i20 Coupe WRC) взе първата си победа за сезона, след като спечели рали „Корсика” и стана четвъртият различен победител от началото на годината. Нювил спечели класическата надпревара на френския остров след оспорвано преследване на ранния лидер Крис Мийк със Citroen C3 WRC, който получи повреда в двигателя в събота и спря.

Първото място е голямо облекчение на Тиери и всички в тима му, тъй като в първите два старта Нювил отпадна докато беше начело в класирането, като и двата пъти катастрофира след собствени грешки.

В рали „Монте Карло” победата взе Себастиен Ожие с Ford Fiesta, в Мексико триумфира Яри-Мати Латвала с Toyota Yaris, а в Мексико спечели Мийк. За последно през 1987 година имаше четирима различни победители в първите четири старта.

Зад Нювил разпределението на местата на подиума се реши в последната отсечка. В предпоследния етап Ожие отново имаше технически проблеми и отстъпи от второ на трето място, като пред нго излезе испанският пилот на Hyundai Дани Сордо, но авансът му беше само 2,5 секунди. В последния етап – пауър стейджа с дължина малко над 10 километра Ожие победи Сордо с 4,2 секунди, което му върна второто място с аванс от 1,7 секунди.

Зад тях Латвала спечели битката с Крейг Брийн с C3 WRC с аванс от 0,1 секунди в последната отсечка, което го нареди четвърти, а освен това финландецът взе и петте бонус точки за първото си място в пауър стейджа.

Следващото състезание от световния рали шампионат е макадамовата надпревара в Аржентина от 27 до 30 април.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ