www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мартин Чой: Целта ми е Топ 10 в световния шампионат

04.04.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 6801 прочитания
A+ | A-

Най-добрият български мотоциклетен пилот Мартин Чой (Eko BMW Motorrad Racing Team) ще се бори за място в Топ 10 в световния шампионат за издръжливост, част от който е и легендарната надпревара „24 часа на Льо Ман”. Миналата година българинът се представи достойно в Льо Ман, след като остана сам на мотора заради различни проблеми на съотборниците му, но успя да завърши състезанието.

„За мен това е много специален момент – заяви на пресконференция в София днес Чой. – Винаги съм искал да се състезавам на световно ниво, с помощта на Еко това стана възможно за 7-и сезон, това е повече, отколкото съм мечтал.

„Програмата ни за този сезон е сериозна. Ще участвам в световния шампионат за издръжливост, където се надявам на място в Топ 10 и ще се боря за титлите на Европа, Източна Европа и България, всъщност искам да си ги върна.

„Нашият сезон стартира този уикенд на пистата в Серес, където са първите стартове от нашия и източноевропейския шампионати, надявам се, че ще са успешни за нас, тъй като много харесвам това трасе.”

На пресконференцията на Чой участваха и служебният министър на спорта професор Даниел Дашева, главният изпълнителен директор на ЕКО България Георги Деянов, както и Виктор Нос, който е мениджър на тима на българския пилот.

Професор Дашева обеща морална подкрепа за Мартин този сезон, а Георги Деянов заяви, че за ЕКО България е чест, че може да работи и да подкрепя Мартин в състезанията и също така да го използва като посланик в апела си за повече толерантност и спазване на правилата на пътя.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ