www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Vilner Пекин с тунинг за Ford Mustang GT с две кобри и кожа от истински мустанг

23.03.2017 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 6827 прочитания
A+ | A-

Легендарната история на култовия автомобил Ford Mustang се припомня от време на време, но никога не е излишно да се спомене отново. Или поне накратко, защото колата го заслужава. Представен на изложението в Ню Йорк на 17 април 1964 г. - два месеца и девет дни след като „Бийтълс“ за пръв път свирят в САЩ, Mustang буквално смайва публиката и всички искат да го имат. Ford стартира официалните продажби още същия ден, като те са рекордни – до края на 64-та марката реализира 97 705 автомобила в изпълнение ‘Notchback’ купе и още 28 833 открити коли.

През следващата година излиза Mustang Fastback с елегантно спускащ се към задницата покрив - форма, която се запечатва завинаги в съзнанието на хората и с която повечето асоциират името Mustang. Форма, в която Ford предлага и най-новото шесто поколение на модела (макар, че наскоро излезе фейслифт) - първият Mustang създаден и с мисъл за Европа, както и първият с наистина независимо задно окачване.

И първият с 2,3-литров 4-цилиндров двигател, чиито показатели са стабилни. Конкретната кола обаче е в изпълнение GT с масивния атмосферен 5-литров V8 и 422 коня, идващ с подобаващия за един ’Stang´ тътен. И макар интериорът на Mustang MkVI да е огромен качествен скок, собственикът на този автомобил иска седалките му не само да са от истинска кожа, а въпросната кожа да е от съответната порода – мустанг. Заедно с косъма.

Представителството на Vilner в Пекин се зае с педантичното изпълнение на този донякъде противоречив проект. Клиентът е категоричен: „Това е истински Mustang, искам и кожата да е от мустанг...“.

Във Vilner решават, че най-удачно е да използват естествения материал с косъм за страниците на седалките, а останалата им площ обвиват в същия материал, но обработен и на ръка. Ателието борави с респект и влага огромно количество ръчен труд в изработката.

Обърнете внимание на перфорациите, всички те са нанесени педантично на ръка. Конците са червени, в синхрон с екстериора на колата. В същото бордо са изпълнени и предпазните колани, както и шевовете около лоста на ръчната спирачка, също облицована с конска кожа.

Почти всички останали повърхности са облагородени с фина алкантара: корите на вратите, корите при задните седалки, таблото, воланът, който е комбинация кожа от мустанг/алкантара и таванът на Mustang GT, изпълнен според изискванията на клиента.

Алкантареното платно над главите на шофьора и пасажера е ръчно изрисувано с две кобри, препратка към по-мощните Shelby изпълнения на колата, но изпълнено в традиционен китайски стил. Детайл завършващ този изключително автентичен и персонализиран интериор е металната табелка срещу пътника, на която е гравирано изображение с първото поколение Mustang и номер 01, идентфициращ уникалността на проекта.Тагове: Vilner тунинг Ford MustangНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ