www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Скоростната кутия на Ожие е редовна, той остава лидер в WRC

22.03.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3922 прочитания
A+ | A-

Световният рали шампион Себастиен Ожие запазва второто си място в рали „Мексико”, а заедно с него и лидерството в шампионата на планетата след първите три кръга, тъй като скоростната кутия на неговия Ford Fiesta WRC се оказа редовна.

Съмненията за трансмисията на колата на Себ се появиха на задължителния технически преглед след финала на рали „Мексико” и скоростната кутия беше запечатана и изпратена за инспекция от ФИА във Франция. В Мексико комисарите се усъмниха, че кутията е по-лека от разрешеното, както и че има разминавания с хомологацията й, заявена от M-Sport.

Инспекцията във Франция е била извършена от техническия делегат на ФИА Жером Токе, а на прегледа са присъствали и представители на M-Sport, обяви федерацията, като уточни, че инспекцията е била в понеделник. Кутията на Ожие е била сравнена с кутията, заявена за хомологация от M-Sport преди началото на сезона.

В Мексико Ожие взе 22 точки и поведе в класирането с 8 точки аванс пред победителя от Швеция Яри-Мати Латвала – 66 на 58 точки.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ