www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW ускорява лансирането на електромобили заради вредните емисии

21.03.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 4345 прочитания
A+ | A-

Volkswagen трябва да стартира продажбите на първия си I.D. електрически модел през 2020 година, за да може компанията да постигне целите си по отношение на намаляването на емисиите въглероден двуокис в Европа и Китай. Това беше обявено от компанията пред Automotive News.

През август шефовете на VW трябва да одобрят дизайна на първия електромобил, който ще е с размерите на Golf и ще е базиран на концепта I.D., който дебютира в Париж през октомври.

Автомобилният гигант вече одобри лансирането на още два електрически модела, които са изградени върху модулната платформа MEB, която е разработена за електромобили.

Вторият модел ще е SUV, като производството му трябва да започне след 2020 година, а през април в Шанхай ще бъде показан концептът, който предхожда този автомобил.

А третият електромобил ще е миниван, оборудван и със система за автономно придвижване, който пък ще продължи идеите, демонстрирани с концепта I.D. Buzz, дебютирал в Детройт тази година, като неговото производство е планирано за 2022 година.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс вече потвърди, че договорите за доставката на батериите за електромобилите вече са подписани и екипът, работещ по електромобилите, вече създава компоненти за задвижващата система на моделите.

ЕС изисква от автомобилните производители да намалят нивата CO2 до 95 грама на километър за моделните си гами, като това трябва да стане до 2021 година. В същото време Китай се очаква да стане най-важният пазар за електромобили, след като властите там планират да наложат среден разход от 5 литра на 100 километра, което означава, че средното ниво за моделните гами на CO2 емисиите ще е 117 грама на километър.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "