www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Крис Мийк излетя от пътя, но спечели в Мексико

13.03.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4673 прочитания
A+ | A-

Крис Мийк със Citroen C3 WRC спечели рали „Мексико”, трети кръг от световния шампионат за 2017 година, след като извади най-големия късмет в кариерата си. Мийк контролира огромната част от състезанието, след като излезе начело още в петък и взе аванс от над 20 секунди пред световния шампион Себастиен Ожие (Ford Fiesta WRC), като в събота тази разлика отскочи на над 30 секунди, след като французинът се завъртя и загуби още време.

Ралито трябваше да се реши вчера с последните две отсечки около град Леон. Още в първата Мийк увеличи още аванса си – до нас 37 секунди, но в последния етап, при това, три завоя преди финала той можеше да изгуби всичко.

След един скок Мийк, който дойде с много висока скорост, се приземи на следващата бабуна, която го изхвърли от пътя, но за негов късмет колата му падна на колелата си в близкия паркинг за зрители. След изнервен слалом между паркираните коли, Мийк се върна на трасето и довърши отсечката, като остана 8-и за пауър стейджа, но успя да опази първото място.

Това е първа победа този сезон за пилота от Северна Ирландия, за когото сезонът започна с поредица проблеми и грешки в Монте Карло и Швеция.

На финала Ожие остана втори, на 13,8 секунди зад Мийк, а трети завърши Тиери Нювил с Hyundai i20 Coupe WRC, който изостана на 59,7 секунди от победителя.

Второто място на Ожие в Мексико го изведе на първа позиция след първите три ралита с 66 точки, а досегашният водач и победител в Швеция Яри-Мати Латвала (Toyota Yaris WRC) завърши шести и има 58 точки. Трети е другият пилот на M-Sport Ойт Танак с 48 т.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ