www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автосалон Женева 2017: Volvo XC60 става по-голям и по-сигурен

07.03.2017 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Georgi Ivanov | 5388 прочитания
A+ | A-

Второто поколение на Volvo XC60, което дебютира днес на изложението в Женева, е по-голяма, по-умна и по-сигурна версия на световния бестселър на марката. В компанията се надяват, че втората генерация ще постигне повече продажби от първото поколение, а XC60 е много важен елемент в стратегията на главния изпълнителен директор на компанията Хакан Самуелсон за постигането на четвърта поредна година с рекордни продажби в глобален мащаб.

През 2016 XC60 беше най-продаваният модел на Volvo в Европа и САЩ с 30% от всички 534 332 продажби на компанията в цял свят.

Новият XC60 е с 44 мм по-дълъг от предшественика си, с 108 мм по-широк, но пък е с 55 мм по-нисък. С тези промени XC60 е най-големият кросоувър в своя клас, а клирънсът на модела е намален от 230 на 216 мм, което си остава най-доброто постижение в този сегмент.

Втората генерация на XC60 получава още системи за безопасност, които включват автоматична помощ при работата с волана и помощ при избягване на инцидент. Две от тези системи са част от серийното оборудване на всеки нов XC60.

Първата система е подобрена версия на системата City Safety, като тя поема контрола над волана при скорост между 50 и 100 км/ч, когато вече е ясно, че само аварийното спиране няма да е достатъчно, за да се избегне удар с друг автомобил, пешеходец или едро животно.

Втората система се нарича Oncoming Lane Mitigation и помага за избягване на удар с автомобил, идващ насреща при скорости от 60 до 140 км/ч. Системата предупреждава насрещния водач, който е напуснал лентата си и автоматично поема контрол над волана, за да бъде заобиколен източникът на опасността.

XC60 става и първият модел на Volvo, който ще се предлага в хибридна версия при дебюта си, като клиентите ще могат да поръчват и бензинови и дизелови варианти. Хибридната версия е най-мощната – 407 конски сили – 320 от бензиновия мотор и 87 от електромотора, както и най-икономичната – общият й разход на 100 км е едва 2,1 литра. Моторната гама на XC60 допълват два дизела с 190 и 235 конски сили, както и два бензинови мотора с 254 и 320 конски сили.

Производството на XC60 започва през април, а първите коли ще са на пазара в края на лятото.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ