www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автосалон Женева 2017: Един ден VW Sedric ще е автономно такси

07.03.2017 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Georgi Ivanov | 3754 прочитания
A+ | A-

Концептуалният модел Sedric на Volkswagen показва как биха могли да изглеждат автономните таксита в близкото бъдеще. В основата на концепта лежи идеята за споделено електрическо превозно средство, което осигурява автономно придвижване на пасажерите.

В бъдеще серийната версия на Sedric ще може да кара децата ви на училище, да ви вози до работа, да си търси сам къде да паркира, да превозва поръчаните от вас покупки, да посреща гостите ви на гарата или летището и т.н. Според VW, това ще стане възможно с натискането на бутон, чрез гласови команди или чрез използването на приложение на смартфона ви.

Главният изпълнителен директор на VW Матиас Мюлер обяви при представянето на Sedric, че това е едва първият модел от вълната автономни возила, която компанията планира да представи.

Sedric може да вози до четирима човека и може да се използва във флотилии за споделено пътуване, както и като лично превозно средство.

Колата е създадена и развита в центъра на VW в Потсдам – Future Center Europe, като в проекта са участвали и инженери от Волфсбург.

Sedric се отличава с голяма двойна странична врата, която се отваря на две части – като в градския транспорт и така се осигурява максимално удобен достъп до пасажерската кабина.

Електромоторът е разположен на нивото на колелата, а батериите са в пода на Sedric.

Всъщност, концептът притежава много повече черти на превозно средство от обществения транспорт, отколкото на личен автомобил. Тук липсват волан, педали, а в интериора има два реда седалки, като създателите на Sedric са се погрижили за това до колата да имат достъп и хора с ограничено зрение.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ